fbpx

Tidspunkt og sted

Aftenhold: Hver mandag kl. 16.45-18.15, (start 13. januar 2020, ingen yoga uge 6, 7 & 19)
Morgenhold: Hver tirsdag kl. 9.30-11.00 (start 6. januar, ingen yoga uge 6, 7 & 19)

Yogaen holdes i Holistisk Lægehus, Frederiksgade 76A, 1. sal. 8000 Aarhus.

Se udtalelser fra elever.

ChakraYoga – 7 mandage og 7 tirsdage i det nye år.

Vi starter det nye år med et MediYogaprogram for chakrasystemet. Chakraerne er vores energicentre som repræsenterer forskellige fysiske, psykiske og spirituelle aspekter af vores helhed. Hovedchakrasystemet har 7 chakraer som er placeret fra bund af rygsøjlen op til issen. Ved at balancere chakrasystemet kan energien flyde frit i og omkring kroppen og stabilisere, regenerere og hele. 

Vi kan højne funktionen af organerne og kirtlerne tilhørende det pågældende chakra vi arbejder med, men også åbne op for evner, så som kreativitet, seksualitet og klarsynethed. Vi arbejder med relationen til os selv, og andre.

Samtidig som dette dybere energetiske arbejde tager plads, får du trænet din krop og din mentale styrke og fokus.

Programmet indeholder åndedrætsøvelser, mere og mindre fysisk hårde øvelser, hvile og meditation hvor vi ofte synger mantraer. Vi integrerer nærvær i vores praksis og plads til os selv, accept over at vi er der hvor vi er, og at vi er perfekte og uperfekte, lige som vi er.

I dette yogahold kan alle deltage. Øvelserne kan tilpasses dig og laves på gulvet, på en stol eller stående. Du behøver ikke at have prøvet yoga før, og du kan deltage når det passer dig.

Pris

10 klip á 90 min. 1200 kr.
5 klip á 90 min. 650 kr.
1 klip á 90 min. 140 kr.
Klippekortene gælder i 6 måneder
Maks 7. deltager per gang.
Afmelding senest 3 timer før, ellers tæller det som et klip

MediYoga, kort for Medicinsk Yoga, er en forskningsbaseret, terapeutisk yogaform, som er udviklet i samarbejde med det svenske sundhedsvæsen. Formålet er at skabe fysisk og mental balance og sætte gang i kroppens selvhelbredende mekanismer. Det virker afstressende og kan hjælpe ved blandt andet smertetilstande, depression, angst ligesom det kan øge koncentration og energiniveau. Det har også vist sig gavnligt ved hjertesygdomme, hormonforstyrrelser, fordøjelsesgener og åndedrætsproblemer. Essensen i MediYoga er at arbejde med sin krop på en blid og accepterende måde. At ikke tvinge sig selv ind i stillinger som er ubehagelige, men via guidning lære at lytte til sin egen krop og sind. Fokus ligger på bevægelse, åndedræt og meditation, gennem hvilke vi kan skabe fysisk og mental balance. MediYoga kan udføres af alle, raske som syge, unge som gamle, enten på yogamåtte eller en stol.

— — —

Kroppen, sindet og energisystemet hænger sammen i et. Vores krop kan blive syg af andet en virus og bakterier. Og helbredelse kan opnås på  anden vis end at tage en pille for symptomet. En måde til at helbrede via sindet og energi flowet i kroppen, er arbejde dybere gennem MediYoga.

Når rummet omkring dig får lov at fyldes med stilhed kan dit sinds dybere visdom få plads til at det underbevidste arbejder på at give balance og flow i hele den fysiske krop. Via øvelser, mentalt fokus, meditation og dyb afslapning kan vi hele steder som kan være svære at nå rent bevidst. Følelsesmæssige blokeringer kan ligge til grund for både smerter og søvnløshed, ligesom som et fysisk traume kan bidrage til angst og stress.

Hvilke følelser kan gemme sig i kroppen, og gøre dig syg?

Problemer i ledene være forbundet med følelsen af at være fastlåst i livet, at livet ikke er blevet som du havde tænkt, og at du ikke har nok af f.eks. penge, glæde, kærlighed eller muligheder.

Hjertelidelser kan gemme på følelser som nedstemthed, ensomhed og stress. Stressen er måske kommet for at du påtager dig for meget ansvar. Hjertet kan påvirkes af vrede og bitterhed, af at du har følet dig såret eller afvist eller at du har en overbevisning om at du ikke er værd at elske. Lytter du til dit hjerte?

Sygdomme i immunforsvaret, så som allergi eller hyppige infektioner, kan provokeres af følelser af at være presset af omverden, at føle dig manipuleret, usikker og til side sat. At du har svært ved at sige fra og derfor bære på en indre konflikt.

Skuldrene kan gemme på stress og bekymringer  som du enten ikke kan eller vil give slip på. Måske fokuserer du mere på problemer end løsninger, føler dig utryg, bange, overvældet eller mistænksom.

Ved problemer i lænderyggen kan følelsen af at mangle opbakning og støtte fra andre, spille ind. Bekymringer om økonomi og overlevelse kan også bidrage. Måske føler du dig som et offer, som kæmper og lider, uden at komme videre.

Alle disse eksempler, er naturligvis blot eksempler, og hver krop er sin egen. Derfor er det vigtigt, at du finder den sandhed som er rigtig for dig, og det kan MediYoga hjælpe dig med.

Underviser: MediYoga-instruktør og læge Magdalena Lock Johansson, magdalena@holistisklaegehus.dk


Udtalelser

“Jeg har nu gået til mediyoga i Holistisk Lægehus tirsdag formiddag i ca 3 mdr og er utrolig glad for det. De fysiske faciliteter er gode og hyggelige. Der er en virkelig dejlig atmosfære. Magdalena, som underviser os, er både sød og dygtig. Og selve mediyogaen, som var ny for mig, er jeg utrolig glad for – den er stærkt vanedannende! Jeg er 59 år gl og er blevet lidt stiv i det og har diverse små skavanker. Men det gør heldigvis ikke spor, da mediyogaen oftest er langsom og kontrolleret men absolut udfordrende – med fokus på åndedrættet. Derudover ‘synger’ vi mantraer og har en belivende afspænding. 

Pt har vi fokus på / arbejder med alle chakraerne. Vi har tidligere haft stor fokus på hjertechakraet. 

Jeg lider af kronisk stress. Jeg fik fornylig førtidspension af samme grund.
Mediyogaen får mig til at falde dybt til ro og blive i ro i timerne efter. Derfor har Magdalena netop skaffet mig nogle cd’er så jeg også kan træne derhjemme. 

Jeg vil derfor gerne give Magdalenas mediyoga min varmeste anbefaling!”

— — —

”Det er fantastisk og forbløffende hvor meget små bevægelser kan udrette – jeg er glad for at have fundet frem til MediYoga. Meget sympatisk, behagelig og venlig underviser gør det bare endnu bedre :-)” Anette

— — —

“I ca ½ år har jeg deltaget i MediYoga fordi jeg har et hjerte der galoperer og hjernen har tankemylder. Efter MediYoga er hjertet faldet til ro og tankemylderet reduceret meget. Jeg er meget glad for Magdalena som underviser fordi hun guider os igennem timen på en måde der er roligt, effektivt, sympatisk og empatisk . Har også benyttet hende (og Luise) til Naturmedicinsk Lægekonsultation og i samarbejde fundet ud af hvorfor jeg havde de smerter ingen andre har kunnet finde årsagen til. Jeg er ingen “nem patient” fordi jeg selv har en sundhedsuddannelse og fordi jeg forventer meget kvalitet i behandling og undervisning – og det har jeg fået i Holistisk lægehus. Fantastisk sted.”

— — —

”I efteråret 2018 deltog jeg hos Magdalena på, et for mig, første MediYoga-forløb over 6 gange. Da jeg gik derfra den første aften følte jeg mig mere klar i hovedet, havde mere ro i kroppen og mere lethed. Det var med til at give mig en trang til at fortsætte. Hendes undervisning er strukturet og klar på en for mig overskuelig måde. Desuden fik jeg en CD med MediYoga øvelser, som jeg har haft glæde af at bruge efterfølgende, da den er udførlig og der er brugt de samme ord, som til en MediYoga time. Den har jeg efterfølgende brugt som min egen MediYoga-træning,  ikke mindst pga. musikken. Der hvor jeg oplevede det kom til at betyde mest for mig var, at mine søvnvaner blev forbedret og der kom mere lethed i hovedet. Jeg kan varmt anbefale et forløb med Magdalena!” Elna

— — —