fbpx

Dette er noget for dig som ønsker:

  • at øge dine chanser for at blive gravid
  • vil lære er FertilitetsYogaprogram som du kan udføre der hjemme
  • ønsker en fagligt kompetent behandler
  • at have mulighed for personlig snak omkring udfordringer ved barnløshed
  • ønsker metoder til at styrke din krop og dit psyke i forbindelse med barnløshed

Læs mere 

Barnløshed er et tiltagende problem og hele 20 % af danske par oplever problemer med at blive gravide. Årsagerne er mange og inddeles hos kvinder i medicinske, mekaniske og uforklarlige.

Den mekaniske årsag står for ca. 40 % af den kvindelige infertilitet og er ofte opstået i forbindelse med muskelspændinger, fejlagtig kropsholdning, blokkeringer i rygsøjle og bækken, stress, endometriose, dannelse af arvæv efter operation eller infektion så som kønssygdomme og blærebetændelser. Dette kan medføre nedsat blodtilførsel og dermed dårlig forsyning af ilt og næring til livmor, æggestokke og æggeleder. Desuden kan mobiliteten hæmmes så at organerne ikke kan bevæge sig frit. Det skal de for at kunne fungere optimalt. Der kan også opstå ubalance i nerve- og hormonsystem pga mekaniske problemer.

Jeg underviser i et specifikt øvelsesprogram med udgangspunkt i Mojzisova metoden og MediYoga (Medicinsk Yoga). Vi arbejder med afstressende, rolige bevægelser som går ind og øger blodtilførslen til reproduktionsorganerne, retter op på din holdning, styrker dine muskler og lærer dem at slappe af. Desuden bruger vi åndedrætsøvelser og meditation til at minske stress, angst, og lære dig at håndtere den følelsesmæssige belastning barnløshed kan medføre. Der er også plads til snak, spørgsmål og sparring både før og efter øvelsesprogrammet.

Praktisk og pris
Du kan vælge at bestille en personlig yogatime eller få adgang til ferilitetsyogaen online via min lukkede facebookgruppe.
Jeg tilbyder også en Online FertilitetsGuide.
Pris:
OnlineYoga 350 kr. i måneden, tilmeldning på mail til: magdalena@nordicrelief.dk
Personlig time: 690 kr. book herJeg tilbyder også personlig rådgivning omkring fertilitet. Læs mere her.

Mojzisova metoden er udviklet af en dygtig fysioterapeut i Tjekkiet og brugt af mange fysioterapeuter i Danmark og i udlandet. Forskningen viser at du kan firedoble chancerne at blive gravid ved brug af metoden. Du kan desuden mindske cyklussmerter, uregelmæssig menstruation, fordøjelsesproblemer og smerter i bækken og lænd.

MediYoga er en forskningsbaseret yogaform udviklet i samarbejde med det svenske sundhedsvæsen hvor vi bruger kroppen som middel til at balancere både krop, psyke og sind.

Et omfattende review fra 2017 af 87 studier, omhandlende yogaens effekt på fertilitet, konkluderede at yoga kan hjælpe par at overvinde infertilitet og øge chancerne for kunstig befrugtning, ved at bedre de fysiologiske og psykologiske faktorer hos både kvinder og mænd.

Et andet review fra 2018 underøgte 11 studier hvor komplementær terapi, primært yoga, var brugt i forbindelse med IVF. Resultatet var en mindskning i angst, depression og stress samt øget livskvalitet. Studiet opfordrer alle udbydere af fertilitetsbehandling til at inkorporere kompelmentær terapi.