Fra Sygdom til Livsstils-mål, diabetes som gave.

I Danmark nydiagnosticeres ca. 15.000 årligt med type II diabetes og ca. 975 med type I. Selv om der er stor forskel på årsagerne, symptomer og tildels også den medicinske behandling, så har diabetes en ting til fælles for de som rammes.

Livet ændres fra den en dag til den anden, og dette gælder ikke kun for den ramte, men livet ændres også for den nærmeste familie.

Jeg har gennem de sidste 10 år, som mor til et barn med type I diabetes, og datter til en far med type II mærket dette på nærmeste hold. Det har været en stor sorg, en hård kamp og en lærerig proces.

I dag ser jeg ikke længere diabetes alene som en sygdom – eller en straf, jeg ser det som en invitation til at leve et sundere og bedre liv.

Vi har været gennem år hvor vi har levet efter Sundhedsstyrelsen og lægernes diabetesråd. Vi har oplevet frustrationerne over at gøre alt rigtigt og stadig ikke nå i mål med de gennemsnitlige blodsukre. Vi har mødt muren så mange gange, når det gælder energi og motivation til at gøre de rigtige valg med hensyn til kost, søvn og motion. Vi har været igennem kampen for ikke at være anderledes og kunne leve frit som andre. Og vi har kompenceret på uhensigtsmæssige måder for at undskylde og dække over vores søns kvaler.

Men sagen er den, at det bliver ikke bedre før du ser din diabetes som en del af dig,som en ven og som en gave til dit liv.

Jeg ved godt, at det lyder fuldstændig forrykt og måske også lidt indbildsk – men det er så sandt som det er sagt.

Det har taget mig mange timers undervisning, læsning, madlavning samt blod, sved og tåre. Men jeg kan nu uden at blinke sige, at jeg har nu et andet perspektiv fra hvor vi kan se og arbejde med diabetes på en konstruktiv måde. Det har hjulpet med til at give min søn, min far og vores familie frihed til at vælge vores egen vej til et sundt, og glad liv.

Et liv med energi og flotte blodsukre. Vi mangler fortsat den endelige kur, men jeg er overbevist om at dette er det næst bedste, og det kan jeg godt leve med.

Har du brug for hjælp til at ændre dit fokus og blive dus med din diabetes, eller har du pårørende som har brug for et puf, så kontakt mig for en snak om hvad jeg kan tilbyde, eller skriv mig en mail

Kærlig hilsen

Luise Gerkens Nygaard, Din Naturmediciner

Luise@holistisklaegehus.dk

Tlf.: 2267 2323