14. december – Sat Kriya

I dag får du en video med yogaøvelsen Sat Kriya. Den er fantastisk til at løfte din energi og stimulere fordøjelsen. Desuden arbejder du på din holdning og armstyrke samt øger cirkulationen til hjertet.

Video: https://youtu.be/8uF45Z7J60U

Sat Kriya udføres i 3 minutter på knæ eller stol og derefter er der 3 minutters hvile for at falde til ro og lade de gode virkninger synke ind.

Du arbejder med:

  • Rodlåset som udføres ved at suge lidt ind ved navlen og knibe omkring endetarm og urinrør. Det er denne del af øvelsen som sætter gang i energibevægelsen i kroppen og arbejder energien opad. Bevægelsen masserer organerne i bughulen og stimulerer således tarmernes funktion.
  • Fokuspunktet det tredje øje. Du fokuserer ved at, med lukkede øjne, kikke op imellem dine øjenbryn. Dette punkt er forbundet til din intuition og til hypofysen som er en hormonproducerende kirtel og det overordnet center for kroppens hormonproduktion.
  • Mantraet Sat Nam som betyder indre sandhed. Du siger Sat når du aktiverer rodlåset og Nam når du slapper af. Din krop og dit sind har godt af de vibrationer som skabes når du siger et mantra højt. Det er derfor mere effektivt end blot at sige det stille til sig selv. Nogen oplever det dog grænseoverskridende at skulle bruge sin stemme når de laver yoga. Prøv dig frem.
  • Håndstillingen Ksepana Mudra hvor du med knyttede hænder  peger opad med pegefingrene. En “give-slip-stilling som er god for dit åndedræt og skaber glæde.

God fornøjelse

Venlig hilsen
Luise og Magdalena

 

Sat Kriya arbejder på alle dine energicentre (chakraer) i kroppen, men især på de tre nederste som er knyttede til dit fundament, kreativitet, seksualitet og jeg-fornemmelse.