11. december – dit kropssprog

De fleste ved, at vi læser andres kropssprog uden at tænke over det og at vi ligeledes sender masser informationer vedrørende vores humør og ønsker til andre gennem vores egen udstråling. Men vidste du, at du også sender signaler til din egen krop? Og således positivt kan bidrage til din selvopfattelse, dit energiniveau og dit humør.

Vi har været til et foredrag med en spændende herre, Jesper Bergstrøm, vi fandt det så inspirerede og positivt, at vi gerne vil dele det med jer.
Det handler om ved en helt bevist handling, fysiske positioner at stimulere kroppen til via hormoner og signalstoffer til at løfte din indre energi.

Flowpose/grundstand.
Prøv at stil dig op som du er, og mærk hvorhenne på foden du lægger din tyngde. De fleste læner sig tilbage på sine hæle, men faktisk er det mere hensigtsmæssigt at lægge din tyngden på forfoden, og bøje lidt i knæ. På den måde opnår du balance og finder dit center. Din rygrad er i en optimal position, hvilket øger flowet igennem din krop og gør den mere klar til spring og aktion.

Powerpose
Ønsker du at øge din ydeevne yderligere skal du indtage Flowpose med let spredte ben og samtidig sætte dine hænder i siden.

Studier har vist, at står du sådan i blot 2 minutter øges frigivelsen af hormonet dopamin. Dopamin er et belønningshormon som giver os følelsen af uovervindelighed og styrke. Vi kan mærke energien strømme gennem kroppen. Så tag dig tiden til at stå på denne måde, når du har brug for et selvtillids-boost. Mærk, at du nu kan udføre opgaver der kræver den bedste udgave af dig.

En anden meget enkelt måde at udløse positiv energi i kroppen er ved denne øvelse.

Smil
Når du smiler, smiler andre tilbage til dig, og omvendt. Gør det til dagens gave til dig selv og de mennesker du møder på din vej, om det er kollegaen, dine morgentrætte teenager eller fremmede i bussen. Og mærk så hvor meget dit eget smil også gør dig glad. Uanset om du har det skidt, så vil din indre kemi ændres i din krop, og dine følelser vil ene og alene af denne simple grimasse kunne ændres. Så smil! Er dagen alligevel for sur og kan du absolut ikke finde noget at smile over så har vi et lille trik.

Tag en blyant eller din kuglepen i munden som var det et kødben, så vil din mund automatisk ”fortrækkes” til et smile.

Engleøvelse
En anden lille øvelse som kan styrke dig, dit humør og dit immunsystem er Engleøvelsen.
Stil dig op af en mur eller i en dørkamme. Stræk dine arme ud til siden i en 45 graders vinkel ud fra hovedet. Pres så alt hvad du kan bagud og op med begge arme i mindst 60 sekunder og øg dette hvis du kan over tid til du kan stå der i to minutter. Ud over dit humør, og immunsystem virker det også positivt på kæbespændinger, fremskudte skuldre og desuden åbner den dit hjerte op.

Når du bliver trænet i denne positur, kan du for at styrke området ekstra skifte ved at have hænderne foran dørkammen og presse bagud og bag dørkammen og presse forud.  For prikken over i:et. Put en kuglepen i munden.

Vi kan kun anbefale at blive bevidst om dit kropssprog og brude det til at gøre din og andres verden til et bedre sted at være.

Smil fra
Luise og Magdalena

 

Fun fact

Foden peger mod interessen.  Så hvis du står og snakker med en person som oprigtig virker interesseret i det du siger, men personens fod peger mod dørren, indikerer det ar personen helst vil gå. Fødderne er de kropsdele du er mindst bevidst om i dit kropsprog og derfor dem der taler mest sandning.