9. december – Detox lidt, men godt i din hverdag

Hvad er det med Detox?
Mange gange når vi hører folk tale om detox lyder det ofte helt vildt kompliceret og ekstremt. Det kan det faktisk også ofte være. Efter vores mening faktisk alt for ekstremt til at være sundt. Skal kroppen kunne klare en kraftig detox er det nødvendigt at den er i topform og klar til det.

Virker vores udrensningorganer ikke optimalt kan det blive en rigtig dårlig oplevelse og til tider endog farligt. Vores anbefaling vil derfor være aldrig at springe med på vognen, når det gælder disse lange faste-, juice- og leverudrensninger, uden først at have konsulteret en professionel, som kan hjælpe dig til at blive klar og følge dig tæt undervejs.

Til gengæld går vi helt ind for detox i det små. Tiltag du kan bruge og implementere i din hverdag. Hvordan kan du så gøre det? Vi bruger selv disse 3 gode tiltag, som let kan bruges så ofte det passer og som vil føles som ren forkælelse. Ingen kamp og ingen tåre.

EPSOM-SALT

Epsom-salt er egentligt ikke et salt, men en mineralsammensætning af magnesium og sulfat hvilke tilsammen har mange skønne kvaliteter.Magnesium er et mineral som indgår i en række funktioner i kroppen, i form af enzymkatalysator, inflammationshæmmer samt indgår i opretholdelse af normal muskel og nerve funktion.

Sulfater virker udrensende på toksiner giver bedret optagelse af næringsstoffer.

I sammensætning virker epsom-salt afslappende på muskler, led, nervesystem, det kan hele/hærde huden samt udrense toksiner fra kroppen. I perioder med stress forbruger kroppen ekstra meget magnesium, hvorfor det særligt vil støtte din krop i stressperioder.

Epsom-bad: Tilsæt 2 kopper epsom-salt til et alm. stort varmt karbad og læn dig tilbage i ca. 10-15 min. Ta´ et hurtigt iskoldt brus. (evt. lidt mandelolie i vandet)

Den helt store tur:  Hop i badet lige inden sengetid, stige op uden at skylle dig ren hvis du kan klare at det svier lidt ellers skyl dig meget kort, blot duptør dig og hop i et dynebetræk og så i seng, “godnat”. Hvis ikke du får det for varmt i løbet af natten og må hoppe ud af fjerne inden, vil du kunne stige ud af sengen udhvilet næste dag og ta´ et brusebad. I nattens løb har din krop afgivet en del affaldsstoffer som du måske kan se på betrækket.
Vigtigt: Giv det en god kogevask.

Eksfoliering med epsom:
Har du ikke et karbad, kan du blande 2 spsk. epsom-salt med kokosolie, mandelolie eller ganske alm. olivenolie og eksfolierer hele kroppen. Skyl dig grundigt efterfølgende, det kan bruges også i ansigtet, men da med meget blid massage.

Epsom fodbad:
Tilsæt ½ kop epsom-salt i en balje med varmt vand, sæt fødderne i og slap af i ca. 20 minutter. Fil og plej dine fødder og skyl. Massage med olie eller en god naturlig fodcreme er nu på sin plads, mærk velværen sprede sig op i hele kropen. Udover at være afgiftende, bedrer og lindrer epsom-salt også ved forstuvninger, gigt, inflammation samt fodsvamp, det er super til uddrivelse af splinter og det fjerner dårlig lugt.

Detox te/drik:
Denne blanding kan nydes på tom mave fra morgenstunden eller som det sidste inden du går i seng. Kombinationen af ingredienser giver udrensning, bedring af fordøjelse samt støtter op om forbrænding, særligt af fedtdepoterne omkring maven. Kan også nydes kold hvis ikke man syntes den varme drik er sagen.Citronen plejer vi at presse så godt det lader sig gøre ned i vandet og derefter ganske enkelt lade den dumpe ned i glasset. Det er ofte den foretrukne drik som følger med os ind i den infrarøde sauna, da den ikke sænker kropstemperaturen unødigt, men virker behagelig forfriskende og læskende.
2½-3 dl kogt varmt vand
2-3 skiver øko. ingefær
½ øko. citron
2 spsk. øko. æblecidereddike
1 spsk. øko agavesirup (kan undlades)

Tilfør din krop alger/chlorella og kislejord på daglig basis:
Chlorella er en lille alge som vokser i ferskvand, den er rig på næringsstoffer og har en særlig evne til at binde giftstoffer/tungmetaller, således de kan udskilles af kroppen. Chlorella kan tages både i pulverform eller som tabletter, alt efter temperament. Pulver er let at tilføje til din juice eller smoothie.
Kiseljord basis: Også kaldet spisekisel, dette kan ligeledes fås både som tabletter eller i pulver. Kisel er et livsvigtigt mineral som gavner knogler, hud, hår og negle. Det gavner fordøjelsen, og kiseljord som ikke optages af kroppen igen binder ikke ubetydelige mængder af giftstoffer på vejen gennem fordøjelseskanalen. Ligeledes menes de små skarpe partikler som kiseljorden består af at skade og dræbe parasitter og mikroorganismer som findes i tarmen. Derved gavner den også ved at mindske de gener sådanne ubudne gæster giver ved deres udskillelse af giftige stoffer.

Fun fact
Viste du at vores fedtdepoter, er kroppens skjold? Vil vi af med dette skjold, må vi lære at lytte til kroppens egentlige bekymring.