1. december – vild med æbleskiver

Når du selv laver mad og kager fra bunden så får du det reneste produkt. Du bestemmer selv hvis der skal være sukker, gluten, økologisk, tilsætningsstoffer, mælk osv. i. Du kan følge dine egne præferencer…. og så er der jo første advent imorgen, en oplagt dag for æbleskiver.

Hvorfor økologisk?
Gennem et liv eksponeres vi for mange giftstoffer. Fra pestisider i mad, skadelige stoffer i plastikemballager, kemikalier i kropsprodukter, tungmetaller fra plomber, dåsemad, deodoranter og gryder. I Danmark og EU har vi love for hvor meget gift forskellige produkter må indeholde. Det er en rigtig god ting. Men mange bække små…!

Hvad sker i menneskekroppen når den får giftstoffer fra næsten alt den tager fat i og alt der bliver puttet i den? Hvem kender konsekvenserne? Vi begynder at kunne se dem i vores samfund. Alle de inflammatoriske tilstande vi går rundt med. Hvorfor fungerer vores immunforsvar ikke optimalt? Mange får autoimmune sygdomme. Og hvorfor oplever 15% af danske par infertilitet? Giftstoffer bærer nok ikke hele skylden, men er absolut en af grundene til udvikling af ubalancer og sygdom.

Derfor økologisk.
For at mindske indtagelsen af unaturlige stoffer. Og, nej økologi er ikke svaret på alt, men det er et trin i den rigtige retning. En del i den holistiske tankegang.

Så værsgo. Her er en opskrift på hjemmelavede økologiske æbleskiver og syltetøj. For så har du mulighed at vide hvad du spiser.

Gennem de næste de 23 dage kommer du at høre mere vores holistiske tankegang. Holistisk/holisme kommer fra det græske holos som betyder helhed.

Venlig hilsen
Luise og Magdalena

 

Økologiske æbleskiver

 
3 økologiske æg
½ tsk. natron
revet skal fra 1 økocitron
3 dl. økologisk rismel
1 dl. økologisk maizena
1 spsk.økologisk sukker
½ tsk. salt
1 spsk. øko loppefrøskaller
400 ml. øko rismælk
50 g. smeltet gammeldags kernet, økologisk smør
Smør til stegning

Skil æggehviderne fra blommerne og pisk hviden med natron indtil den er stiv.
Riv citronskal og bland med mel, sukker og salt.
Rør æggeblommer, rismælk og smeltet smør sammen og tilsæt derefter melblandningen.
Vend i æggehviderne helt til sidst. Opvarm æbleskivepanden med smør på. Æbleskiverne vendes med en gaffel for at blive stegt over det hele.

 

 

Økologisk syltetøj


300 g frossne bær
2 spsk. vand
150 g økologisk syltesukker
½ tsk. vaniljepulver

Kog ved svag varme i ca. 20 minutter (længere for fastere konsistens) under omrøring fra tid til anden.

 

Fun Fact 
Gammeldags kernet økologisk smør fodrer dine gode tarmbakterier.