2. december – meditation

Bliv mere bevidst om dit indre via meditation. At meditere er ikke så svært som man kan tro. Meditation handler nemlig ikke om at forcere noget. Vi skal ikke lade være med at tænke. Det kan vi ikke. Vores hjerne er konstrueret til at tænke. Men vi kan blive bevidste om at vi tænker, hvad vi tænker og hvordan. Vi kan også blive mere bevidste om vores følelser og om vores krop, få lidt ro på vores system.

Det der blandt andet sker i kroppen ved meditation, er aktivering af parasympatikus, som er en del af det ubevidste nervesystem. Parasympatikus er kroppens ro/hvilesystem, som sørger for at få kroppen til at falde til ro, når du restituerer efter en aktivitet med høj energi eller efter en udfordrende situation.

Den anden del er sympatikus, som håndterer flugt-og-kamp-responset.

Vi har brug for begge systemer, men måden vi lever på i dag skaber ofte ubalance og overaktiverer sympatikus, fordi at vi konstant er aktive, og hele tiden stimuleres af ydre faktorer. Når sympatikus er aktivt sætter kroppen mere langsigtede funktioner på standby. I en flugt-situation handler det om overlevelse her og nu, og derfor bruger kroppen ikke energi på opbyggelse, immunforsvar og heling. Det leder til at kroppen kan tage skade hvis den over lang tid er i ubalance.

Så her har du en 5-minutters meditation som du kan bruge for at aktivere dit parasympatiske nervesystem, skabe balance i kroppen og give dig selv et frirum.

https://youtu.be/ukF91a6VpLM

Venlig hilsen
Luise og Magdalena

Fun Fact
Parasympatikus aktiveres blandt andet ved:
– søvn
– sex
– spisning