fbpx

Et foredrag med Elna Breinholt

Onsdag d. 21. august kl. 18.30-20.45 byder vi igen i Holistisk Lægehus velkommen til endnu en spændende aften med temaet tro og inspiration. Her under beskriver foredragsholder og forfatteren så smukt selv lidt om hvad vi kan forvente af denne aften. Vi skal læne os tilbage og blive grebet af stemning, forestille os de dufte og lyde som Elna har bragt med sig til os fra det fortryllende Italien.

Foredrag i ord og billeder fra et ophold i Assisi.

Et ophold jeg fra starten troede ville vare 6 mdr, men som blev til 11 år. Foredraget handler om hvad der fik mig til at tage dertil og hvorfor jeg blev der. Om hvordan Assisi kom til at berøre det menneske og den kunstner, jeg er. Om det at lytte indad, at tro på sig selv, det jeg hører og fornemmer, at følge det uden at vide, hvor det fører mig hen. Et foredrag, hvor jeg inviterer dig med ind i atmosfæren fra Assisi.

Assisi ligger i Umbrien og er kendt som en pilgrimsby midt i Italien. Kendt for at være det sted, hvor Frans og Klara er født for ca. 800 år siden og hvor de foldede deres kald ud som de mennesker, de var.

Frans grundlagde en klosterorden for mænd, fransiskanerne. Klara grundlagde en orden for kvinder, klarisserne. Begge ordener fungerer levende i Assisi den dag i dag og tiltrækker flere millioner af mennesker hver år fra hele verden. Besøgende kommer for at opleve den atmosfære, den energi, der præger byen og omgivelserne. Kommer man til Assisi med et åbent hjerte, går man ændret derfra.

Nu er jeg tilbage i Danmark. Men uanset hvor jeg er, er Assisi med mig.

Her i september rejser jeg med en gruppe til Assisi på en 8 dages retræte for at gå i mine fodspor, samt Frans og Klaras fodspor.

Bogen  ”Sjælens hjem – Asssisi” udkom for 4 år siden. Den handler om den ydre og indre rejse det blev for mig at tage til Assisi.

Powered byBilletFix

Inspiration & tro – foredragsaftner

Er tro en del af det at være menneske?  Hvad kan tro gøre for dig?  Hvad er tro for dig?  Er det religion, spirituelle guider, engle, videnskab eller ateisme, der taler til dig?

I Holistisk Lægehus har vi vendt emnet et utal af gange, og vi er i hver tilfælde enige om, at det har stor betydning i vores samfund. Det har til alle tider i menneskehedens historie ledt os i krig og til kærlighed. Det har fået mennesker til at tage umenneskelige beslutninger, hvilket blot understreger troens styrke.

I vores øjne er det, at have tro, på det helt individuelle plan, med til at give livet mening og indhold. Det kan hjælpe os gennem de dele af livet, som kan være svære at forstå og gennemleve. For os er det ikke så vigtigt hvad du tror på, hvis blot det styrker dig i at finde et sundt ståsted.

Det er vores ønske over en række aftener, at give dig mulighed for, at møde eksperter og ildsjæle, mennesker med forskellige tanker om livet og dets formål. Vi har stillet dem en opgave, nemlig at holde aftenen i deres ånd. Dermed har de frihed til at inspirere, informere og at give vi andre noget at tænke over. Har du lyst til at vække din eftertænksomhed, så ta´med på opdagelse.