20. december – Lidt ro mens vi venter

I dagens kalenderlåge gemmer vi på en afstressende tappingsession med Magdalena. Personligt bruger vi tapping til at opbygge vores motivation samt give ro til at bearbejde og slippe, tanker og følelser der bremser os i at nå vores mål. Det kan også give ro før et vigtigt møde, en eksamen eller til at falde i søvn på efter en lang og aktiv dag.

Tapping (EFT) er en form for positiv selvsuggetion, altså en mental renselse og hypnose. Hypnose skal ikke forstås i den forstand, at det er noget du selv eller andre manipulere dig til, men som en tilstand hvor du kan arbejde med det underbevidste. Det er et super effektivt værktøj til at reducere stress og andre symptomer som angst eller vrede.

Selve teknikken er en kombination af kognitiv- og eksponeringsterapi. Kognitiv bearbejdelse betyder, arbejde med tankeprocesser, mens eksponeringsterapi er en let fysisk berøring af bestemte punkter eksempelvis i ansigtet, kaldet akupressurpunkter.

Det kræver naturligvis øvelse og man kan føle sig lidt fjollet i starten. Men overvind det bare, det at tale med os selv, men det gør vi jo på dagligbasis i vore tanker. Et faktum er, at det giver dig tid og mulighed for at mærke efter hvad du rent faktisk føler, i forhold til de ting der fylder dine tanker, og som kan være årsagen til stress, angst, vrede, ubeslutsomhed eller forvirring. Og erfaringen har lært Magdalena og jeg, at det ikke altid, er der hvor vi regner med at skoen trykker, altså det vi har konstrueret i vore tanker. Nogle gange vil en tapping, trække dig et helt andet sted hen. Og først når er der, kan du mærke den følelse som har låst dig fast i dit mønster.

Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen
Magdalena og Luise 

Tip:

Hvis du mærker modstand mod at tappe kan du bruge dette som din følelse at tappe på.